Contributie  
Contributie Fietsen €20,-
Contributie Wandelen €5,00 voorjaar
                                        €5,00 najaar
Contributie Zwemmen kinderen €20,- per maand
Contributie Zwemmen jeugd €45,-
Contributie Zwemmen volwassenen €70,-

 

 

‘Alle kinderen moeten mee kunnen doen’

Sinds dit jaar werkt de gemeente samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Het Jeugdfonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub

Wethouder Jan Schipper (CDA): ,,We vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen, ook als je ouders wat minder te besteden hebben. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen uit deze gezinnen zich aanmelden. Daarom hebben we deze week alle ouders met kinderen die automatisch in aanmerking komen, zoals ouders met een bijstandsuitkering, een brief gestuurd. Hierin wordt onder andere ons Kindpakket beschreven. Ouders kunnen hun kind aanmelden met het retourformulier.”

Sport en cultuur

Het Jeugdfonds is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar waarvan de ouders een laag inkomen hebben. Ouders kunnen voor hun kind maximaal € 300,- ontvangen voor een sportactiviteit en € 500,- voor een culturele activiteit. Mocht er na het betalen van de lesgelden nog geld over zijn, dan komen zij in aanmerking om een waardebon aan te vragen voor spullen die nodig zijn bij de activiteit.

Koert Thalen van het Jeugdfonds: ,,Samen met de gemeente vinden we dat geld geen belemmering mag zijn om mee te kunnen doen aan sport en cultuur.’’ Ook alle andere ouders die moeite hebben met het betalen van het lesgeld kunnen zich aanmelden voor het fonds. Zij kunnen een contactpersoon van het Jeugdfonds Sport en Cultuur vragen een aanvraag voor hen te doen. Een contactpersoon is bijvoorbeeld een leraar, maatschappelijk werker, jeugdhulpverlener of de Sociaal Raadsvrouw. Daarnaast kunnen zij ook op www.samenvoorallekinderen.nl/ouders een aanvraag indienen. Klik na het invullen van de gegevens op de tegel ‘Sport’ en/of ‘Cultuur’.

Na de aanvraag neemt een contactpersoon contact op. Ouders die hulp nodig zijn kunnen contact opnemen met het Jeugdfonds.

www.jeugdfondssportencultuur.nl/drenthe