WESTERBORK – Gehandicaptensportclub (GSC) De Stroom heeft op zaterdag 9 september 2023 in Westerbork een gezellige middag gehouden voor leden en vrijwilligers van de verschillende afdelingen.

De vereniging voor aangepaste sporten organiseert de gezellige dag ieder jaar en naar dit evenement wordt  altijd met veel verwachting uitgekeken. De middag in het Annie Londo buurthuis werd begonnen met een lunch, gevolgd door een spannende bingo waarbij iedereen een prijs kon winnen. 

Hierna werden de deelnemers verrast met een boeiende goochelshow van Mitch Durbank. Hij heeft veel van zijn goocheltrucs laten zien en liet iedereen verbluft en met verbazing achter. Iedereen genoot volop. Na dit alles was het tijd voor een hapje en een drankje.
Tot slot werd er nog een groepsfoto gemaakt, waarna leden en vrijwilligers moe maar voldaan naar huis gingen. De zeer geslaagde middag werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Handicap.nl en de gemeente Midden-Drenthe.

GSC de Stroom viert 45 jarig jubileum

Zaterdag 3 september 2022 was het feest voor alle leden en (oud) vrijwilligers van gehandicapten sportclub de Stroom uit Beilen e.o. Er werd nl. gevierd dat de club 45 jaar bestaat. De club is opgericht in 1977 en is tot op heden nog steeds een zeer actieve en nuttige vereniging voor mensen met een lichamelijk/verstandelijke beperking. Er worden 3 takken van sport aangeboden nl. zwemmen/fietsen/wandelen. Alle sporten worden begeleid door deskundigen aangevuld met veel vrijwilligers zodat er vaak een 1 op 1 situatie ontstaat.

Het jubileumfeest werd gehouden in de kantine van de Prinses Margriet Manege waar de opening was. Voor de invulling van de middag was er het circus Santelli uit Groningen waarvoor de hele groep zich even moest verplaatsen naar de naastgelegen sporthal De Borkerkoel. Hier zagen we een zeer spectaculair optreden van het circus dat soms adembenemend was. Na dit optreden werd het programma vervolgd in de manege waar de voorzitter wethouder Schans en sportambtenaar Dijkema ook mocht verwelkomen. Zij kwamen namens de gemeente de felicitaties overbrengen en hebben de waardering uitgesproken voor het vele goede werk van onze vereniging.

De samenwerking met de gemeente Midden Drenthe wordt ook zeer positief ervaren door G.S.C. de Stroom.

Hierna was het woord aan zanger Jan Vaartjes en DJ Remco waarbij de voetjes van de vloer gingen. Na dit alles was er een heerlijk warm en koud buffet waar iedereen van heeft genoten. We kunnen terug zien op een zeer geslaagde viering van het 45 jarig jubileum van G.S.C. de Stroom.

Deze dag is mede mogelijk gemaakt door amantia stichting, handicap.nl, microbudget noc nsf en gemeente midden Drenthe.

G.S.C. de Stroom blij met gift ‘Het gehandicapte kind’.

Gehandicaptensportclub de Stroom kreeg van de laatst gehouden collecte voor het gehandicapte kind 50% van de opbrengst van Beilen en een gedeelte van Westerbork. Dit gaf als resultaat een bedrag van € 1.276,85 wat de organisatoren van Beilen konden overhandigen aan de voorzitter Koos in ’t Hout van G.S.C. de Stroom. Het werd aangeboden tijdens het wekelijkse zwem-uur waarin de kinderen les krijgen. Het wordt ook gebruikt voor deze kinderen zodat de lessen niet verhoogd hoeven te worden door de gestegen kosten. Doorgaans zwemmen deze kinderen vaak veel langer om watervrij en waterveilig te worden. G.S.C. de Stroom biedt zwemlessen aan voor kinderen die binnen het reguliere zwemmen geen kans hebben om een diploma te halen. Door de 1 op 1 begeleiding en kleine zwemgroepen lukt dit vaak wel. Daarnaast is er ook nog een jeugdzwemgroep, trainingsgroep en een recreanten zwemgroep. De laatste groep zwemt in het wedstrijd bad als ook in het doelgroepen bad wat lekker warm is. De leskinderen zwemmen nog een paar maanden door maar voor de overige groepen is nu de zomerstop en starten we in september weer met ons nieuwe seizoen. Naast het zwemmen is er nog een afdeling fietsen (met veel aangepaste)  in de zomermaanden en wandelen in het voorjaar en najaar. Wilt u informatie over het vrijwilliger zijn of over het lid worden van een van onze sporten, neemt u dan contact op met ons.  www.gscdestroom.nl